Voordelen van het gebruiken van BRAVO factoren?

, TNS Coaching

Als ik hard genoeg train in de sportschool word ik vanzelf wel groot! Dit hoor en zie je vaak in sportscholen. Maar zonder juiste coaching of balans lijdt dit helaas vaak tot blessures of demotivatie in verloop van tijd.

Laten we beginnen met het uiteenleggen van de BRAVO factoren. Elke letter staat voor een aspect. Als deze aspecten in orde zijn of aan gewerkt worden zult u effectiever werken naar een gezonde levensstijl. Door te werken aan deze factoren zult u bewust worden van waarom u zich energiek voelt of juist niet. U zult ook bewust worden van de risico’s die er zijn als deze factoren verwaarloosd worden.

De ”B” in BRAVO staat voor bewegen. Veel mensen begrijpen dat bewegen goed is voor fysiek en mentale gezondheid. Uw lichaam is door jaren evolutie gevormd om te bewegen en niet om de hele dag stil te zitten of liggen. Door dagelijks te bewegen blijft u mentaal en fysiek gezond welke leeftijd u ook heeft.

De ”R” in Bravo staat voor roken. Door coaching te krijgen op de risico’s van roken wordt u meer bewust van de risico’s die u neemt. Iedereen snapt dat roken niet goed is voor de gezondheid maar abrupt stoppen met roken na een lange periode gerookt te hebben kan ook schade leveren. Hoe doen wij dit dan op een bewuste manier? Dit ligt per persoon verschillend. Maar het belangrijkste aan dit aspect is de intrinsieke motivatie van een persoon om te stoppen. Als trainer zijnde is het belangrijk om mensen bewust te maken van de voor en nadelen van roken zodat iemand zelf gemotiveerd wordt om te stoppen met roken.

De ”A” in BRAVO staat voor alcohol. Alcohol is de op een na calorierijkste macronutriënt die we hebben. Alleen vet heeft meer calorieën per gram. Dit in combinatie met de vaak suiker bevattende dranken die we erbij doen zorgt ervoor dat ”een lekker drankje doen” een aanslag kan zijn op het lichaam. Ook bij alcohol is het belangrijk dat we bewust zijn van wat het met ons lichaam doet en hoe we hier op een bewuste manier mee om kunnen gaan.

De ”V” in BRAVO staat voor voeding. Waar vaak aan wordt gedacht bij coaching op voeding is dat er een dieet klaarligt waar je je aan moet houden. Naar mijn mening is het effectiever om het eetpatroon van iemand te bekijken om vervolgens deze stapje voor stapje aan te passen. Per aanpassing wordt dan uitgelegd waarom dit wordt gedaan. Als dit op deze manier gebeurt zal iemand bewust worden van zijn of haar eetgedrag en zal deze persoon bewustere keuzes kunnen maken in de supermarkt. Bij een dieet is dit bewustzijn niet gecreëerd maar doet iemand wat er van hem of haar wordt gevraagd waardoor er sneller in oude patronen wordt getreden omdat het te moeilijk is of de persoon de waarde er niet meer van in ziet. Hierdoor is het fenomeen bekend dat mensen tijdens een dieet veel afvallen maar vervolgens weer meer aankomen daarna.

De ”O” in BRAVO staat voor ontspanning. Voor iedereen is ontspanning anders. Maar ontspanning is een van de belangrijkste aspecten van een gezonde levensstijl. Door activiteiten die wij door de dag heen doen brengen wij ons lichaam uit balans. Als wij geen tijd nemen om het lichaam weer tot rust te brengen zal het lichaam minder effectief functioneren. Dit kan lijden tot blessures, mentale problemen of zelfs een burn-out. Voor iedereen is ontspanning wat anders. Dit kan een boek lezen zijn of gezellig met vrienden of vriendinnen wat drinken. Maar het staat als een rots boven water dat ontspanning en rust enorm belangrijk is om een levensstijl te behouden of verbeteren.

Kortom, door te werken aan de BRAVO factoren zullen uw resultaten effectiever behaald kunnen worden!

Geïnteresseerd geraakt in personal training? Neem een kijkje op:

Personal training Hillegom/ Nieuw-vennep | Gratis proeftraining (tnscoaching.com)

 

#BRAVO #Fitness #Lifestylecoach

Vraag een gratis proeftraining aan

Neem de sprong – jouw op maat gemaakte fitnessreis begint met een gratis proeftraining bij TNS Coaching.

Kom je kennismaken?

@TNS Coaching 2024. Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door E-HC 

Vraag een gratis proeftraining aan

Neem de sprong – jouw op maat gemaakte fitnessreis begint met een gratis proeftraining bij TNS Coaching.

@TNS Coaching 2024. Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door E-HC 

Vraag een gratis proeftraining aan

Neem de sprong – jouw op maat gemaakte fitnessreis begint met een gratis proeftraining bij TNS Coaching.