Zoeken
  • bdsaase

Zelfs een personal trainer kan een personal trainer gebruiken.

Een misvatting die veel gemaakt wordt is dat een personal trainer niet meer nodig is als je al veel weet over sporten. En natuurlijk vallen er dan een paar aspecten weg die een personal trainer zou kunnen toevoegen. Maar zelfs al weet je alles van sporten kan een personal trainer nog toevoeging bieden om meer uit jouw trainingen te halen.


Bij een gezonde levensstijl hoort fysieke activiteit. Hier kan een personal trainer bij helpen met de volgende punten:

- stok achter de deur

- houding aanpassen tijdens de oefening

- aanmoedigen en motiveren

- effectief trainingsschema maken

- tussentijds situatie inschatten en aanpassen waar nodig

- variatie bieden waar nodig

- Een trainer weet wat hij doet (op gebied van sporten) zodat jij je tijd daar niet aan kwijt hoeft te zijn


Door te zeggen ik weet toch al genoeg over sporten halen we geen van de hierboven genoemde punten weg. Als vermoeidheid optreedt wordt de houding vaak slechter. Hier zijn we vaak niet bewust (genoeg) van. Een trainer kan vanaf de zijkant kijken naar je houding en zeggen ''jup, ho maar.''. Terwijl je zelf het idee had dat je deze laatste herhaling er wel uit kon pushen. Bij een te slechte houding kan dit leiden tot een blessure. Is de houding wel goed genoeg voor die laatste push kan een trainer je extra motiveren.


Het belangrijkste aan sporten in de sportschool is de regelmaat waarin je sport. zonder regelmaat treed er weinig tot geen verandering op. Een trainer die je hebt betaald om met jou te trainen plant een afspraak met je in. Dit voelt als een stok achter de deur. Hij heeft de tijd genomen om te kijken naar wie jij bent als persoon en kan op die manier een specifiek en effectieve training aanbieden die dag. Dan is de kans dat jij in bed blijft liggen en je trainer afbelt ineens een stuk kleiner. Of misschien vind je de vibe met je trainer wel gewoon prettig. Van het trainen tot de onderwerpen die je met hem bespreekt. Dit allemaal kan bijdragen aan meer progressie en meer regelmaat.


Wat ik zelf ook veel probeer te doen is al pratend erachter komen hoe iemand de training ervaart. Daarna deze ondertussen aanpassen zodat de training haalbaar en effectief is. Op die manier blijf je met plezier je trainingen doen en zal je merken dat je je doelen aan het balen bent.


Zelf zou ik het ook als toevoeging zien op mijn trainingen om een personal trainer te hebben. Iemand die de hierboven genoemde punten voor mij op zich neemt. Zodat ik alleen maar naar de gym hoef te komen en ik alleen maar mijn best hoef te doen tijdens de work-out. Ik hoef niet na te denken over welke spiergroep vandaag. Of periodisering van mijn trainingen als toevoeging voor mijn hoofdsport.


Kortom, ik zou iedereen een personal trainer aanraden!
#fitness #personaltrainer #nieuw-vennep #lifestyle #lifestylecoach

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven